Drepturile și responsabilitățile unui rezident în Statele Unite ale Americii

Drepturile și responsabilitățile unui rezident în Statele Unite ale Americii

Conduita dvs. ca rezident permanent vă poate afecta capacitatea de a deveni cetățean american mai târziu. Procesul de a deveni cetățean american se numește naturalizare.

 Ca rezident permanent, aveți dreptul:

● Trăiește permanent oriunde în Statele Unite.

● Lucrați în Statele Unite.

● Proprietatea proprie în Statele Unite.

● Participați la școala publică.

● Solicitați o licență de conducere în statul sau teritoriul dvs.

● Alăturați-vă anumitor ramuri ale forțelor armate ale SUA.

● Primirea de securitate socială, venituri suplimentare de securitate și beneficii Medicare, dacă sunteți eligibil.

● Aplicați pentru a deveni cetățean din S.U.A. atunci când sunteți eligibil.

● Solicitați vize pentru soțul / soția și copiii necăsătoriți pentru a trăi în Statele Unite.

● Lăsați și reveniți în Statele Unite în anumite condiții.

 În calitate de rezident permanent, trebuie:

● Respectați toate legile federale, de stat și locale.

● Impozite pe venit federale, de stat și locale.

● Înregistrați-vă la serviciul selectiv (forțele armate din S.U.A.) dacă sunteți bărbat cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani.

● Mențineți statutul de imigrant.

● Dovada permanentă a statutului de rezident permanent.

Ca rezident permanent, aveți multe drepturi și libertăți. În schimb, aveți anumite responsabilități. O responsabilitate importantă este să te implici în comunitatea ta. De asemenea, trebuie să învățați despre cultura, istoria și guvernul american. Puteți face acest lucru luând cursuri de educație pentru adulți și citiți ziare locale.

Dacă sunteți un rezident permanent care are vârsta de 18 ani sau mai mult, trebuie să prezentați dovada statutului de imigrant. Trebuie să-l arătați unui ofițer de imigrare sau ofițer de aplicare a legii dacă vi se cere. Cartea dvs. rezidentă permanentă poate fi valabilă timp de 10 ani și trebuie să o reînnoiți înainte de a expira sau dacă numele dvs. se va schimba. Pentru a înlocui sau a reînnoi cartea dvs. rezidentă permanentă, trebuie să depuneți formularul I-90, Cererea de înlocuire a cartelei rezidențiale permanente. Există o taxă pentru depunerea formularului I-90. Dacă sunteți rezident permanent condiționat (CR) prin căsătorie sau antreprenoriat, ați primit un card de doi ani. Nu utilizați formularul I-90 pentru a solicita o prelungire sau reînnoire a statutului dvs. În schimb, trebuie să fișier pentru eliminarea condițiilor înainte de expirarea cardului.

Cartea dvs. rezidentă permanentă arată că vi se permite să trăiți și să lucrați în Statele Unite. De asemenea, puteți utiliza cartea dvs. rezidentă permanentă pentru a vă reintra în Statele Unite după ce ați călătorit în străinătate. Dacă vă aflați în afara Statelor Unite pentru mai mult de 12 luni, atunci va trebui să prezentați documente suplimentare pentru a vă reintra în țară ca rezident permanent.

Sursa: Departamentul de Stat

COMMENTS

WORDPRESS: 0