În ciuda protestelor, 81% din persoanelor de culoare din America nu doresc mai puțină poliție pe străzi – sondaj

În ciuda protestelor, 81% din persoanelor de culoare din America nu doresc mai puțină poliție pe străzi – sondaj

Majoritatea persoanelor de culoare au declarat că vor ca prezența poliției în comunitățile lor să rămână la fel sau să crească, în ciuda protestelor recente împotriva brutalității poliției, potrivit ultimelor sondaje, informează Newsweek.

Un sondaj Gallup efectuat în perioada 23 iunie – 6 iulie, care sondează peste 36.000 de adulți, a constatat că 61% dintre americanii de culoare au spus că ar dori ca poliția să fie prezentă în aceeași măsură de timp în comunitatea lor, în timp ce 20% au răspuns că ar dori să vadă chiar mai mulți polițiști, însumând un total de 81% în favoarea prezenței poliției. Doar 19% dintre cei chestionați au spus că doresc ca poliția să petreacă mai puțin timp în comunitățile lor.

Răspunsurile americanilor de culoare la această întrebare au fost aproape la fel ca media națională, în care 67% din toți adulții din Statele Unite au spus că vor ca prezența poliției să rămână aceeași, iar 19% că vor ca aceasta să crească.

Rezultatele sondajului vin pe fondul protestelor continue la nivel național împotriva brutalității poliției și așa-zisului rasism sistematic. Solicitările de stopare a finanțării și chiar de desființare a unor departamente de poliție sunt puncte cheie populare în rândul activiștilor de stânga din mișcarea Black Lives Matter.

Miski Noor, organizator și activist BLM în Minnesota, a declarat recent că abolirea „100%” înseamnă că nu vor să mai existe ofițeri de poliție.

În ciuda protestelor violente care distrug în primul rând comunitățile și afacerile persoanelor de culoare din statele și orașele conduse de Partidul Democrat, datele sondajului Gallup sugerează că majoritatea americanilor de culoare doresc în continuare o prezență continuă a poliției în comunitățile lor.

Tribuna.US

COMMENTS

WORDPRESS: 0